Piia Laine
Eläintenkouluttaja AT, eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta EAT (työ- ja kilpailueläinten kouluttaminen EAT opiskelija)

Kanta-Häme, Uusimaa, tilauskoulutuksia myös muualla Suomessa


Opinnot ja kouluttajakokemus

Päätoimisena eläintenkoulutusalalla vuodesta 2016, eläintenkouluttajan ammattitutkinto 2018, erikoisammattitutkinto eläinten ongelmakäytöksen ratkaiseminen ja käytösneuvonta 2023. Meneillään on opinnot työ- ja kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen sekä psyykkinen valmennus osa 1.

Olen kouluttanut laajasti perustaitoja pennuille ja aikuisille koirille, harrastuslajeista noseworkia ja rally-tokoa. Ongelmakäytöksiä olen ratkonut niin yksityisohjauksessa kuin räätälöidyillä kursseilla. Nosework-koulutuksissani asiakkaat ovat edenneet alkeiskurssilta koevalmiiksi. Olen myös kouluttanut 1-3lk kilpailevia koirakoita valmennusryhmässä ja kesäleirillä yhteistyössä ylituomari Miira Hellstenin kanssa.

Erityisosaamisena ja mielenkiinnon kohteena ovat herkästi kiihtyvät ja vilkkaat koirat. Koiran kivun havainnointi ja kivun tai sairauksien aiheuttamat muutokset koiran käytöksessä ovat myös erityisosaamistani.

Luentoja pidän erittäin mielelläni. Koiranomistajan jaksamisesta erityisesti haasteellisen koiran kanssa olen luennoinut Sporttirakille, tmi Masseterille ja Koira- ja kissakoulu Heiluvalle Hännälle. Nosework-ohjaajien mentaaliluennon olen pitänyt 1-3lk valmennettaville. Lisäksi aiheita voivat olla: koiran kouluttamisen perusteet, koiraelämän kokonaisuus, lapsi ja koira, koiran elekieli, pentuluento ja ongelmakäytösten ennaltaehkäisy ja ratkaiseminen.

Omat koirat

Olen kouluttanut omia koiria yli kymmenen vuotta palkitsemisen keinoin niin arjen taitoihin kuin harrastuslajeissa, pääosin noseworkiin ja rally-tokoon, joissa olen myös kilpaillut. Luonani on kasvanut myös yksi koira työtehtäviin. Minulla on aikuisiällä ollut bordercollie, kaksi austaraliankelpietä, kleinspitz ja kaksi labradorinnoutajaa. Koiristani puolet on tullut pentuna ja puolet kodinvaihtajina.

Palautteita

Koulutuspalautteissa toistuvia teemoja ovat olleet muun muassa: kouluttajan rauhallisuus, selkeä ja yksilöllinen ohjaus, hyvin suunnitellut koulutuskerrat.

Yksityiskoulutusprosessi käytösongelmien ratkaisemiseksi: “On kyllä ollut pelastus, että päästiin Piian koulutettaviksi. Aloin olla itse jo aika väsynyt ja Piia on ollut tukena koulutuksen lisäksi ja terveydentilan mietinnässä/kohentamisessa. Koira voi nyt paljon paremmin ja meidän arki on helpottunut huomattavasti. Annettuja ohjeita on ollut helppo ymmärtää ja yhdessä mietitty mikä sopisi juuri tämän kaltaiselle koiralle ja mihin keskitytään milloinkin.”Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.