Mika Älli
Eläintenkouluttaja AT, työ- ja kilpailueläinten kouluttaminen EAT (eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta EAT opiskelija)

Uusimaa, tilauskoulutuksia myös muualla Suomessa


Opinnot ja kouluttajakokemus
Eläintenkouluttajan ammattitutkinto, eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinto työ- ja kilpailueläimen kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen.

Tunnistusetsintä on minulle tärkein harrastuslaji ja olen harrastanut sitä vuodesta 2012. Tunnistusetsinnän peruskoulutuksen jälkeen on helppo opettaa koiralle minkä tahansa hajun etsiminen (esim. sienet, nosework). Toki toimintaympäristöt vaihtelevat eri lajeissa, joten etsimisen yleistäminen erilaisiin ympäristöihin tulee tehdä.

Olen kouluttanut
- tunnistusetsintää ja peltojälkeä aloittelijoista harrastajiin
- BH-kursseja eri tasoisille koirakoille ja eri rotuisille koirille - pääasiassa aktiiviharrastajille, joiden tavoite on läpäistä BH-koe
- noseworkin alkeis- ja jatkokursseja
- tokoa ALO-AVO
- täsmäkoulutuksia harrastuslajien haasteisiin (mm. seuruu, perusasento, jäljestämisen pulmatilanteet)

Erityisosaamisena ja mielenkiinnon kohteena seuraaminen, koirakoiden pienten yksityiskohtien havainnointi ja muuttaminen, tunnistusetsintä. Tykkään erityisesti harrastuslajien alkeiden koulutuksesta, sillä sujuva startti luo hyvän pohjan harrastukselle.

Omat koirat

Tällä hetkellä minulla on kaksi saksanpaimenkoiraa ja sekarotuinen, joiden kanssa olen harrastanut tunnistusetsintää ja pk-lajeja.


Suomen tunnistusetsintäkoirat Ry jäsen 
Suomen pelastuskoiraliiton jäsen



Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.